zaterdag 7 februari 2015

zo even tussendoor

Ik heb niet veel anders te melden dan dat ik en Ollie zo een prettig leventje hebben. We genieten van de sneeuw, de kou, de regen maar vooral de zon alzie schijnt.
Ook veel lol met de varkens die ons zo mogelijk heel de dag expres voor de poten lopen. Die ik dan ook regelmatig pest door ze zachtjes in de rug of de rest van een staartjes bijt. Dit gewoon om ze op stang te jagen en ze knorpiepen dan zo guitig.
Als we vrij mogen grazen gaan we natuurlijk naar de buren. Die drie zijn niet zo groots als dat ze eruit zien. Als Tien onder het hekwerk door klimt mag ze de grootste rustig knuffelen. Ze is wel op haar hoede want 1 trap is link en Tien niet van gister. Zeer zal het doen. Maar ik heb hem gezegd dat ze tof is en dat enige vorm van weerstand niet nodig is, ze kijkt wel uit.
Nu het voor de vachtloze twee-benige stookseizoen is zijn wij verzekerd van een stofbad. Eens per week wordt de kruiwagen geleegd op een plekje in de zon. Ons roepen heeft zin en Ollie staat altijd te dringen, want ik ga eerst. Met alles, dat je 't maar weet.


Onze stal wordt vaak schoon gemaakt. Pies weg gespoeld, drollen eruit geharkt, vers stro -helaas achter de pallets, dus voor de varkens- en iedere dag nieuwe essentakken om op te knabbelen.

Jaja, wij zijn content.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten