maandag 12 mei 2014

Voor iedereen die altijd zo meeleeft;

Het wordt met de dag leuker. Niet alleen voor mij. Ook voor Ollie en de baas en Tien, want we krijgen er zo'n beetje wat ritme in. We zijn altijd bij elkaar, maar dat is geen nieuws. Wel dat de varkens nu een welverdiende vakantie hebben en de kippen zich opeens hebben vermenigvuldigd. Er lopen nu 3 nieuwes rond, met kale nekken. En haan #6 die steeds de weg kwijt is, niet op stok kan zitten, want had nooit een stok. -Of die het hier dus gaat redden zo buiten ergens zittend op de grond 's nachts??-
Ollie ziet dagelijks hoe ik geknuffeld wordt en begint te begrijpen dat het fijn is. Maar hij is zo verlegen en twee-potigen zijn nou eenmaal anders. Ollie is meer 'op de baas'. De baas is namelijk wat rustiger, van binnen dan. :-D Binnenkort denk ik wel dat hij dat mooie rode halster wil dragen. Dan kunnen we makkelijker gaan wandelen.
Tien is wat essen en esdoorns gaan snoeien. Wij kregen alle takken met dat verse blad en zachte zaden. Een waar feestmaal. De takken van de essen eten we ook, dus buikjes rond en gezellig in de buurt van het andere dierenleven. Verder ruimen we snoeiafval op, ook door dit op te peuzelen.
Jaja, wij eten zo ongeveer alles. Niet bij gebrek aan beter hoor, want met die bergen takken tanen we niet naar wortel, brood, hooi of stro. We laten het rustig liggen. Voor de slakken net voor de varkens hen weer opeten.
C'est la nature.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten